torsdag den 12. december 2013

Ny Fødevareminister


Danmark har fået ny Fødevareminister. Dan Jørgensen (S) har fået mange rosende ord med på vejen. Både fra politiske modstandere og kommentatorer nyder han generel respekt, som en dygtig, ferm og engageret  politiker. Enhedslisten har endog været ude med meget positive meningstilkendegivelser om, at her ser de en minister de kan samarbejde med. Derfor kan det dårligt undre, at erhvervet, her repræsenteret ved de to største aktører: Landbrug&Fødevarer og Svineproducenternes organisation ser sig nødsaget til at slå koldt vand i blodet på al den begejstring. L&Fs Martin Merrild udtrykker dyb utilfreds med al den rokéren rundt på Fødevareministerposten (det er den tredje minister på 2 år), men utilfredsheden bunder nok mere i Dan Jørgensens holdninger til erhvervet, for som Merrild med en noget hvas tone konstaterer overfor Landbrugsavisen.

"Vi har en forventning om, at Dan Jørgensen vil tage en anden tilgang til tingene som minister, end han har gjort før, og føre regeringens vækstorienterede politik på landbrugs- og fødevareområdet".

Formanden for svineproducenterne Henrik Mortensen har i en pressemeddelelse udtrykt skepsis overfor Dan Jørgensens realitetssans og henviser til et video-interview, som den nye minister medvirkede i i 2009, hvor han ganske rigtigt kommer med nogle skarpe perspektiver på dansk landbrugs nu- og fremtid. Jeg anbefaler man ser dette interview, det varer kun 9 min., og indikerer forhåbentlig hvor den nye Fødevareminister ser potentialerne i landbrugets fremtid.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE4127251/velfaerd-for-svin/




Ingen kommentarer:

Send en kommentar